Ibland är det rätt ibland är det fel

Kall om fötterna, saknar Spanien.


.


Trötter

Makthaverskan – Enough
Am I enough for you
you are my everything

Omöjligt att få nog!

Annars då? Jag har haft världshistoriens längsta dag. På tisdagar slutar jag fem..holy diverrrrr. Inte nog med att magen kurrar vid 12 av hunger, det gör den även vid 5. Vad har jag lärt mig av det här? Frukt nästa tisdag! Nåväl..efter en megamåltid på subway idag känner jag att jag åtminstonde kan komma igång med träningen nu snart. Det är svårt när man inte har någon som kickar igång en..jag behöver en som släpar med mig till det svettiga, hemskt tråkiga gymmet. Where are you when I need you lord? Imorgon är ännu en dag, 8-4.. låter inte det pra? NEJ

sova sova sova



Fysik är inte bra för min hälsa

KEBAAB vad jag älskar att fysiken som jag trodde var till imorgon, inte är det utan är till ONSDAG!

Enough


En öl = en chipspåse = värt att tänka på

Mmm, ren ärlig fakta. Sug åt dig och tänk på saken över en öl..hehe

Usch, är det inte ganska äckligt? När jag fick reda på saken, hällde jag ut min goa öl jag hade framför mig. Jag var precis på fest hos Sara. Klart det var kul, trevligt folk också! Senare åkte jag, Tilda och Elin in till stan för att träffa Johanna, Mattias och även Linus. Som om någon bryr sig om min kväll anyway? Whatevs, sov sött!


En riktigt konstnär målar i underkläder

Just det jag gör! 02:20 på natten. Jag kan inte sluta pilla med min nollingsrock :)

Walla jag ska nog sova nu, kanske se ett avsnitt PH om jag orkar. Kyzzz guzzz


Send to hell?

Har aldrig känt mig såhär tidigare. Det är som om PMS tar över hela min kropp. Nu vill jag bara att allt ska skickas till helvetet, haha? Inte särskillt normalt. Men det börjar lika gamla tider, den jobbiga tiden. Blä





Look out, the horse may bite, kick and fart

Ja, så är det. "min" häst (jag var en gång i tiden medryttare) brukade ställa sig på min tå, kissa så hårt att det sprutar på mina ben när jag pysslade om henne och ja, fisa.

Här är något bättre än hästfisar:



Process: Nollningsrock

Jag är trööööött på att måla nollningsrock! Ha ha satt i två timmar minst med Olivia och Elisabeth igår och målade och målade och målade. Det tar tid ska jag säga, det är inte som i paint där man kan trycka på en knapp så fylls hela märket i. Nej för fan. Det blir bra iallafall, det är väl det viktigaste? Planen är att stoppa fickan full med kondomer, tamponger, tejp och pennor. Tycker det är lite kul att min grupp håller i "sexdelen", G-SPOT haha!


Mocka for Julia

Me, mama and siss har precis varit på Kungsmässan och kirrat några urtjusiga vinterdojjor! Nu efter detta tror jag på kärlek vid första ögonkastet, jag menar, skon hade allt på min kravlista! Det blev inga om och men, utan de var mer "DOM SKA JAG HA".
Johanssons, 1350:- m. skovård. Mockaskor. ÅÅÅH jag är kär.

Här är den nya vinterskor och förra årets som jag helt glömt bort.





Dags att möta pengarna

En stor stark kaffe, ett klädbyte and I am off to work! Lite pirr i magen kan jag ju erkänna, men jag är ju inte ensam. Joanna börjar också. Har haft en grymt seg dag i skolan dock! Helt sjukt, trött på fysik..

PUSS!

Hard work work

HELVETE! Imorgon börjar jag jobba..det kom jag på nu.
Ååååh balle

Jag vill bara pussa daj

Det är faktiskt jävligt härligt att vara tillbaka i skolan, även om det låter helt åt helvete. Fysiklektionerna är det enda som suger riktigt riktigt hårt. Idag fick jag känna på hur samhäll B smakar! Ljuvligt. haha jag borde läst samhäll, allvarligt, jag är helt fel! Jag älskar design och alla sådana ämnen jag älskar engelskan jag kommer älska psykologi. Men nu börjar jag inse att det jag skulle läst, för att gå ut med toppbetygen, är samhällslinjen!
Jag tänker fan inte byta iallafall.
Idag åt vi sushi förresten. Himmelskt!

Börjar dra ihop sig mot helg. Skööönt! Det blir lite av varje, kanske kräftskiva, kanske Liseberg, kanske fest.

Börjar spana lite vad jag har i garderoben. Imorgon kör vi på någon utav dessa.
Herrejisses vilken dålig webkamera jag har. Funderar på att köpa ny kamera nu omedelbart..


Vilka galenskaper..

Mackor är godast när någon annan gör dom! Visst är det så? Frukost också, om inte det räknas med mackorna, är också godare borta.. Konstigt.

Iallfall, min familj har blivit helgalna, knäppa men jävligt duktiga helt plötsligt och börjat med GI mat varenda måltid. Det är ju klart inte bantning, men det utesluter onödigt såsom pasta. Jag har frågat dom varför och själv tycker jag det är skumt, det är som alla blev tillsagda av en liten osynlig man att "nu vill jag att ni börjar med GI". När jag frågar svarar dom bara "nämen när pappa började, började jag också" .. "nämen när mamma började, började jag också".. wtf?
Jag har blivit en del utav dessa galenskaper, pushar tjejerna i skolan att äta sallad iallafall två gånger i veckan. Första lunchen imorgon, undra vad det kommer bli. Mmm låt mig gissa..thai? När maten är klar, nyttig soppa såklart, smiter jag iväg till Joanna för att spela lite Unicorn Attack och blanda upp dipp och hälla upp chips. hehe..


Dude

Läste precis GTn som låg på köksbordet. Det är ett hus med tillhörande sjöbod på Käringön som sålts för 20 miljoner till dataspelskungen Owe Bergsten.

Det ser exakt ut som den som vi var i, sjöboden alltså? Bryggan och allting. Och huset ser ut som det som jag sov i..wieeeeeerd



Nostalgitripp

Idag drog skolan igång igen. Vi tjejer samlades innan vi åkte till Lindholmen för att ta en go, härlig frukost på Espresso House. Kan bara säga att det var riktigt skönt att vara tillbaka! Jag har saknat alla som man inte träffat på lovet. Polhem är för jävla bra, jag stooormtrivs! Och snart drar nollningen igång! Tjeena bitt walla vad jag längtar!

Vi gick bara en timma ungefär, sedan drog vi in till stan för att käka Subway. Eller jag åt inte. Dags för en förändring, GI here I come! haha nämen jag ska hålla tassarna borta från sånt skräp. När jag kom hem gjorde jag istället världens godaste och världens enklaste smoothie. Hallon, jordgubbar och blåbär åkte in i mikron och sedan är det bara att ösa på med favorit yoghurt. Jag brukar även skiva bananer över, men det var inte vad mina smaklökar ville ha idag.


Köpte en fet ring på Uvex i Nordstan, för ynka 20:-! Jag älskar allt som har med örnar att göra, speciellt pappas goa, sletna Harley Davidson tröjor som jag helst vill rycka åt mig och klippa linnen av. Det kanske man kan övertala honom om, nu när man har denna ringen? Hmm..


Livet är en gnutta orättvist

Min hund myser så hårt nu va, hon bara ligger där som den nöjdaste hunden i världen och tittar ut då och då på regnet. Men när jag sätter på henne hennes regndräckt är hon inte lika mallig, hihi då skäms hon något så otroligt. Den är väldigt fin, men kanske lite för slimmad för hennes smak..
Tänk va gött att vara hund! Ingen press, mamma gör mat åt henne varje dag, hon kan sova hur mycket som helst.. fast nej, tack gud och alla hans vänner för att jag inte blev en hund.

Some says

Dags för en ny header snart! Kanske fixar det imorgon
Imorgon ska jag prutta iväg till tandläkaren vid 7, dags att sova.

Lite prat bara

Har varit i Ljungskile hela dagen för att fira av min mormor med en schöön fest. haha nej, men det hände saker som inte borde hända på kalas. Det var bra i början, jävligt trevlig och grymt grymt god mat. Jag fick åka en riktigt jänkare också, som någon annan tjock gubbe som tänder på motorer. Jag börjar bli sån, fan vad min man ska ha en sån go bil! Det var jag och mormor som var dom enda "brudarna" i bilen, sedan pappa, jocke, rolf och jonathan. Såg på henne att hon njöt! Det var hur kul som helst iallafall, åkte till Lyckorna och kollade på de mäktigaste husen jag någonsin sett. (nästan)
Sedan försvann våran hund helt plötsligt och alla gäster fick ut och leta. Vi ringde nästan polisen till och med. Fan va orolig jag var. Plötsligt kommer min syster med blod över hela sig och då måste jag markera att jag MENAR det. Hennes hender var blodiga, från näsan ner till hakan syntes inte för allt blod och klänningen såg ut som om den var doppad i blod. Och så grät hon också, men det var bara för hunden. Jag bröt såklart ihop och sprang in med henne. Sen visade det sig att det var näsblod för att hon hade blivit så ledsen över hunden. Hunden hittade vi i nästa trapphus, haha hon satt där och gnällde och ville in i fel lägenhet, den skethunden! :D

Jag orkar inte skriva mer, trött julia = tråkig julia. paradise hotel = awwwesome!


Vilket jävla liv det var här då

Fan ta facebook. Eller fan ta den personen som har bytt lösenord så jag inte kan logga in eller byta det. Jag har inte varit inne på varken facebook eller hotmailen på två veckor, jag börjar känna mig socialtstörd. Å ena sidan är det skönt! Som att man kommer hem från en semester och man helst inte vill röra datorn för att man klarat sig utan den så länge..och speciellt inte facebook för man orkar inte riktigt med allt som har hänt.

Jag la mig precis ner, maggen låter som aldrig förr! Jag har inte ätit på länge, förutom ett ton chips hos Joanna. Förresten! När jag och Joanna tröttnade på att se film träffade vi Erik och Niklas för att ta en tur i Niklas (fast det ääär ju inte Niklas) Porsche. WOOOW jag älskar Porsche! Det goa ljudet gör så man svävar

Ett avnitt av Paradise och sen måste man sova. Synd att min dygnsrytm är fuckade så hårt att inte ens Gud himself kan göra något åt saken.


kaloriregn

Nu ska jag ta mina hundra riksdaler som jag fått av mamma och traska ner till coop med Mrs. Garp. Vi hade tänkt något riktigt fett för att ladda upp med fettlager inför vintern nu. Haha okej groteskt, men något med några extra kalorier i iallafall eftersom vi gick miste om så många igår när vi sprang..Vad sägs om chips och dipp? mmmmmm

Har precis tagit på mig, enkelt. Klippta jeansshorts, stort linne, grymt halsband och transparant skjorta från monki. Sedan tänkte jag köra på en galen lugg idag, så jag flippade över halva håret till vänstra sidan. Såå oldschool, and I like that look





cobrasnake

Fan jävlar vad bra Johnossi är! Ursäkta de vackra orden, men odfafawefgglof!
Texten i 18 Karat Gold är ju klockren

In her heart where the sadness grows
I'd operate with this knife
And cut a big fat giant hole
To fill with gold and light

Tänk att jag har tagit på trummisen, Oskar. Det var min chans liksom, så jag squeezade hans kind så mycket jag kunde. Wow, det var en upplevelse.

Kikade precis in på thecobrasnake.com. Gör det du med om du har brist på inspiration och ändå bara sitter där och pillar under nageln. Jovars det är faktiskt grymma bilderrrr



monkey business

Linne från Topshop
Bralls från Weekday


bekvämt


Fräckt med en mugg i handen

Jag har tagit en mat/snacksöverdos snart vafan! En fet jävla pangmest är nog på ingång, bläää.
eller är det någon som har hackat sig in i min kropp som har bestämt sig för att göra mig rund som en boll? Det kan vara så. Det hände min facebook, nu händer det mig..vart fan är världen på vägen? whatevs. Let's drink some coffee





det var det fulaste..


wowawiwa


käässt

Är just nu trött på all buttcrackmusic som spelas ur mina högtalare om och om igen. Ingenting passar en dag som denna

Hälsningar
en onöjd Julia

En tjej på topp

Då var det lördag. Igen. Det är inte vilket lördag som helst, utan idag är det en sketen jävla regnlördag som inte kommer bjuda på annat än en dunken soffa och en lång jobbig film skulle jag kunna tro. Fick dock ett sms om partaj ikväll, men orkar vi det efter igår? Dags att dra på sig några trashade jeans, knäcka några ägg och steka upp en omelett och sedan spendera kvällen med Joanna i ett ensamt hus.

Som ni märker är jag helt utpumpad idag. Kan inte ha varit efter festandet efter igår, utan springturen i regnet (det var fan det sjukaste) som tog kål på mig och min stackars ynkla kropp. Varenda muskel har svikit mig och förvandlats till smör eller nåt. Dags att fimpa och börja träna. Skönt var det iallafall att komma hem i morse och tvätta bort gårdagens smink. Kände mig lagom funky fresh efter igår så tvättade mitt hår aka mina hemska shitlooks de senaste dagarna.

Jag tror J väntar, later dudezz


Hoffmaestro & Chraa

Nu ska jag och ett gött gäng till Liseberg för att lyssna på Hoffmaestro! Wohooo men först något gått att dricka hemma hos Tilda.

See you later alligator

Försöker att pressa ut det sista utav lovet

Jag har precis träffat Madde inne i stan men innan dess blev det lite shopping för mig själv. Tanken var att ta mig tid till att hitta en foundation på Åhléns som jag var skulle vara riktigt nöjd med. Såklart var det det jag gjorde sist, nästan iallafall. Först hittade jag en söt, vit topp inne på Tessie som bara kostade 100:- på sommarrean, wow! Sedan efter många besök på de olika sminkmärkena inne på Åhléns slutade jag upp vid Make Up Store i Nya Åhléns. Visst är det jobbigt när man får hjälp utav personalen, sådär mycket hjälp att man känner att man mest är till besvär, och när man ändå i slutet inte är nöjd ändå? Då brukar jag köra en sådan där fuling som man gör på en marknad i Turkiet; "Jag ska tänka ett tag så kommer jag tillbaka". En riktigt bra foundation blev det iallafall! Efteråt så blev det ett par segerbrallor från Weekday också, mest bara för att jag var så glad över mitt Make Up fynd!

Igår fikade jag med Johan förresten. Jag märker att jag är kass på att skriva saker som händer samma dag. Det mesta skrivs dagen efter.
I förrgår var jag och 10 andra tjejer på Vampires Sucks! Det var en sån där film som man kunde ha väntat med tills den kommer ut i någorlunda kvalité på piratebay och sett den hemma i soffan med någon man tycker om istället. Då var faktiskt sushin innan bion höjdpunkten!





Hemma igen

Förresten så ska jag snart upp till Joanna och hämta lite goa bilder från inatt.


Sprungit flera mil

Det känns som om jag har sprungit flera mil. Trots att vi bara stannade på Tjörn över natten och åkte sedan vid 12 på morgonen, så känns det som om vi var där i en vecka ungefär. Detta räckte för mig, iallafall i det tempot vi höll under kvällen! Rösten började likna den hemska röst man hade under Peace and Love. Ingen utav oss hade lust att sluta sjunga, eller rättare sagt skrika. Även Filip och Fredrik träffade the high C! Så party kan man ju lugnt säga att det var. Senare på kvällen kom Oskar, Mattias och Jon! Mycket trevligt måste jag säga. När halva gänget av oss alla somnade stannade jag, Joanna, Mallan, Tilda, Jon, Oskar och Mattias uppe och pressade ut det sista som fanns kvar utav oss. Vid 4-tiden traskade alla ner till hamnen för att säga hejdå till killarna. Det blev ett sorgligt adjö mellan två turturduvor på bryggan :)

Jag och Tilda hade iallafall bestämt oss för att bada! Sagt var sagt och som tur var hade vi svept varsin go morgonrock runt oss, så vad fanns det att klaga på liksom? Av med kläderna och efter mycket om och men så kom vi faktiskt i. Jag blev chockad över hur varmt det faktiskt var i, speciellt i luften! Man kunde stå med tuttarna ut i vädret utan att frysa. På tillbakavägen var solen på väg upp.

Morgonen var dessvärre inte lika underbar som natten varit.


Save me Tjörn

Godmorgon!

Idag kan jag säga stolt att jag gick upp i tid. Närmare sagt 08:00! Lika bra att försöka komma in i dygnsrytmen men en gång.
Idag åker vi till Tjörn, som vi gjorde i början utav sommaren. Ända skillnaden är att vi är dubbelt så många nu. Det kommer bli skönt att avsluta sommaren med en pang-grej och även komma bort lite från stan och hemma, växla miljö och så :) Nu återstår det bara att packa lite goa saker och sedan gå en runda med vovven också.

Vi hörs på tisdag igen! PUSS




Bong Bang Bang

Thumbs up for tonight!


The Body Shop

Dags att smörja in mig med Pink Grapefruit Puree Body Lotion från Body Shop!
HUR GOD SOM HELST! Tack mamma :)


Kräftskiva

Ikväll ska jag på kräftskiva hos Malin! Jag och mamma köpte precis kräftor, baguette och skagenröra, fan vad jag är sugen! Kvällens outfit blir; en svart volangklänning + nya skorna som jag visade i tidigare inlägg. Tyvärr kan jag inte ha klackskor på grund av min tå och det blir inte mer än ett glas ikväll eftersom jag tar penicillin. Tror det blir kul ändå! Ska se om jag kan boka klipptid imorgon också, det är dags för en förändring.


Teddybears @ Kulturkalaset!

Om jag hade haft min kära kamera, hade jag nu haft en bunt med bilder från när Teddybears spelade på Göteplatsen igår. Jag kan bara säga, wow! Helt oplanerat småsprang vi upp mot Götaplatsen, alla tio tjejer på ett led. Vilken grym plats vi fick! I ösregn stod vi och hoppade och skrek. Visst, jag har väl hört sisådär tre-fyra låtar med Teddybears, men när man står packad som en sill bland Teddybear älskare, regnet öser och scenen lyser upp hela Avenyn, känns det som om man har lyssnat på dom sen vaggan!

När klänningen hade åkt ner till knäna, när man inte visste om man grät, svettades, dreglade eller om det var regnet, när man helt började tappa kontroll över väskan och speciellt när man är trött på att hoppa på ett ben (nageltrång..) så är det dags att försöka ta sig därifrån! Det gjorde vi också. McDonalds fick bli vårt nästa stopp innan bussen.

Jag: Vilken är den minsta glassen ni har?
Hon: En liten cola?
Jag: (hon menar väl en glass med colasmak?) Aah okej, en sån då.
Hon: *Kommer tillbaka med en coca cola*


Jag är en mes som inte vågar säga något hahaha!


Jag vägrar att bara sitta här

Nu tycker min syster att jag är hemskt tråkig. Men jag har idétorka, fantasin har inte riktigt vaknat än. Denna veckan har jag passat henne, troget varje dag, helt gratis. Det kallas billig arbetskraft, dom passar på nu när jag har den snälla sidan utåt. Vänta bara tills nollningen sätter igång!

Något jag saknar är skolan. Jag är trött på att varje dag vakna upp och tänka "vad ska man göra idag?". Den eviga pressen att alltid ha något att göra, annars så sitter man bort sommarlovet. Men nej, jag är trött på lov. Det är väl bara att se det som en avkoppling i väntan på skolstarten. Ett distraherande pussel vi alla kan försöka lägga tillsammans. För allvarligt, vem är inte en gnutta trött på detta? Tristressen smyger sig på och när den väl är här behöver vi alla en stor kram! Då står jag redo.

Känner ni som mig? Lyssna på underbara Miike Snow;
Miike Snow – Burial


Time for something new

Oh yes, nu är dom mina!

299, SKOPUNKTEN. Hur länge kommer dom hålla tror ni? Jag gissar på tre månader..


NEXT NEXT NEXT

Next thing; Göteborgskalaset! Jag och Joanna tänkte ta en titt på Teddybears och en clown från England. Det spelar ingen roll vad man kollar på, Göteborgskalaset är underbart på alla sätt i vilket fall som helst!


Where is my mind?

Sång är ett damn bra sätt att uttrycka sig. Jag brukar göra mina egna sånger i huvudet, blanda ihop några engelska ord i en röra och sätta dit en bra melodi. Sedan finns ju de lyckliga som får chansen att klämma in ett budskap i en låt och få den publicerad så att hela världen kan ta del utav det. Jag satt på tåget hem och funderade, tänk om varenda människa på jorden fick göra sin egen låt och ge ut sin egna historia. Sen skulle alla låtar bli publicerade och alla kan smaka på varenda människas liv. Hur fräckt skulle inte det vara?
När jag satt på en bänk i Nils Eriksson Terminalen var det en lång stund kvar tills tåget gick. Jag hann lyssna igenom ett tiotals låtar, alla i olika gener. Vilken låt jag än lyssnar på, känner jag igen mig i texten. Som om den låten som spelas i mina öron är skriven just till mig. Hur jag än vrider och vänder på orden, passar som perfekt in på mitt humör just då. Det gäller alla låtar jag lyssnar på.




Barnpassning

Denna veckan passar jag min syster. Det blir väldigt mycket filmtittande men givetvis annat också. Igår hade vi två planer, biblioteket och lunch på IKEA. Miljövänner som vi är, (eller är det bara för att jag inte har något körkort?) hoppade vi på cyklarna och trampade iväg i regnet. Vi sprang in på IKEA med en suck, håret droppade, så illa var det. Tanken var att vi skulle titta ut ett rum som Hanna, min syter, gillade. När vi skymtade ett rosa rum stod det självklart att detta var just det rummet som passar henne. Jag tycker hon borde ta klivet in i 10-års åldern och kasta alla sina miljontals leksaker som aldrig blir lekta med och byta ut dom mot ett fint skrivbord och en upplyst spegel. Hon tog tiotals bilder med sin rosa lilla mobil och sedan traskade vi vidare mot en lunch. Fan vad gott med IKEAs köttbullar och potatis, helt sjukt!
Nästa blev bibblan där jag som vanligt faller in i extas bland alla böcker och tidsskrifter. Jag kan allvarligt talat flytta in där, placera en go soffa med en filt och slå mig ner och läsa alla böcker jag kommer åt. Men om jag skulle få en förfrågan om att bli bibliotikarie skulle jag definitivt tacka nej!



I NEED IT



Depressionsshopping, något alla tjejer gör omedvetet

Igår slutade det verkligen inte att regna. Idag har det varit grått och dött hela dagen! Vad är det bästa som finns då? JO, depressionsshopping! Snabbt som tusan var jag inne och stan för att möta Johan. Jag tänkte avnjuta mitt presentkort på Åhlens, fast som jag aldrig gjorde eftersom jag inte kunde bestämma mig för vad jag behövde. Parfym, väska eller kanske något smycke? Eller varför inte köpa nytt puder från MAC, nu när man har presentkort? Hmm. Jag fick tänka på saken. Haha idag fick Johan livserfarenhet utav smink iallafall! Jag fastnade en stund vid MAC för att prova puder.
Det blev iallafall en urmysig kofta som jag själv ser mig själv i med en kopp kaffe i handen!

Vet ni vad? Jag har fastnat för Paradise Hotel nu igen! Inte för att göra någon jävla reklam eller så, men om ni har lika tråkigt som jag har och mest känner för att slappa men inte riktigt till vad, så se den! Ta dig igenom allt och bara skratta åt alla ormar som är med där. Jag kollar på danska, det är roligare och galnare på alla sätt!
Haha förstår ni hur uttråkad jag är dessa gråa, trista dagar? Men..vem är inte det?

Ro hit med en grym fest där man slipper oroa sig för att något ska gå sönder eller att någon ska spy i soffan! Varför inte plocka fram ett wildcard och gå ut någon kväll? Just vad jag behöver!

Peace out så länge, återkommer när jag skaffat mig ett liv haha




Give me a coffe and something sweet

Festen gick bra! Tyvärr spårade den i slutet, men jag hade skit kul! Jag och Joanna har sovit, degat, ätit och städat i två dagar. Kameran är borta, vilket suger såå hårt!

Nu ska vi ner och köpa godis och något annat gott för att klara ännu en seg dag. PUSS

Sjunde dagen; El grand finale

Eller kanske inte världens grande finale precis, mest bara njuta fullt ut av Spanien en sista dag! Vi drog sista brännan vid poolen och stannade där hela dagen. Sedan åkte vi till el supermarcando och köpte snacks till planet.


Sjätte dagen;b Tabarca Island

Idag åkte vi till en ö, Tabarca Island, som var hur fin som helst! Båten tog ungefär en timma, men det var det verkligen värt. Havet var jättefint, rent och varmt. Det vi gjorde var att sola och bada, äta en suuuper god middag på ett häftigt ställe på stranden.  


Vi såg en väldigt ful båt




Paella, typiskt spansk mat.







Goa goa syster!






Ännu en sandgubbe, WOOW!




Femte dagen; Experience

Denna dagen kör vi i bilder tror jag! Jag kollade igenom allt jag köpt, slappade vid poolen och sedan åkte vi upp till ett torn som jag inte ens vet vad det hette. Men coolt var det! Över 200 år gammal borg, jag kunde verkligen se en häst och vagn framför mig när jag gick där på de smutsiga stenarna. Riktigt häftigt! Sedan såg vi två brudpar som gifte sig. Det var så fint! Jag lyckades smygfota. Exakt så vill jag ha mitt bröllop!

På hemvägen besökte vi en mysig park. Vi hittade en bmxbana och då var jag och Jonathan i extas!







































Fjärde dagen; Shopping för hela slanten

Idag fick jag min goa present, utöver hela själva resan och en galet god middag. Jag fick 100 euro, 1000 svenska kronor, att shoppa för. Jag önskade mig inte något speciellt, blev överraskad av presenten, allt jag ville var att resa! Så jag och mamma tog våra väskor och spenderade en go dag på stan. Vi försökte undvika affärer som finns i Sverige, såsom H&M och Zara. Men det var förstås lite svårt. Efter några timmar var vi hela körda, det är inte kul att shoppa i 30 graders värme. Massor av fint blev det!

Vi gick vidare för att ta en glass och för att möta resten av familjen som hade varit på tivoli med Hanna. Vi beslöt oss för att besöka en urmysig liten del som var full med restauranger/fina lägenheter och parker. Gud vad jag trivs vid trånga gator med skyhöga lägenheter som står snett och inte är helt perfekta. Omodernt ska det vara, uråldrigt. När vi hade valt en restaurang utav alla 100 som fanns, beställde vi ljuvlig mat. Spanjorer är kassa på engelska men kungar på att laga mat.

Efter ännu mer vandring blev det drinkar och glassSoho, mitt favoritställe. Någon timma där och sen skulle vi vidare. Jag sprang in på toaletten för att byta linne till ett fint jag hade köpt under dagen och jag lyckas få med mig kameran in, hur jag nu fick med mig den. Och varför? När vi sedan har gått ner till hamnen, som ligger en hyffsad bit från stället där vi åt, upptäcker jag att jag glömt min kamera. Springer med tårar i ögonen och en klump i halsen tillbaka till Soho. Där känner personalen igen mig för att jag fick prata en del spanska med dom. En av dom plockar glatt fram kameran och jag tackar dom så hemskt hemskt mycket! Kvällen var räddad, haha!


Gossip Girl gjorde mig sällskap i jacozzin.




Jag tar en paus från poolen och avnjuter en egengjord iskaffe. Finns inget bättre när man är utomlands!







Jag gillar idén med en fåtölj gjord utav bildäck! Men är den bekväm? JA, faktiskt!





Mmmm, godaste bananasplitten (näst efter Malaysias!) haha


Ändå upp dit ska vi imorgon! Det blir ett äventyr.


På väg till bilen upptäckte vi helt otroliga sandgubbar!

Heldag med Joanna

Sitter just nu hemma hos Joanna och kollar på när hon bakar muffins. Haha känner att jag är mycket till hjälp. Min insats kommer när allt är klart och skålen behövs slickas. 

Idag har vi laddat inför fredag, DÅ ÄR DET FEST! Dags att fira av att Julia och Joanna trillar in i den orättvisa åldern 17! Så idag har vi handlat blandläsk, drinkmix, lime och plastglas. Sedan har vi städat huset, plockat undan allt som inte bör stå framme. När vi blir för trötta väntar alltid Super Mario Car Wii på oss. Galet kul spel!


Som ni märkte var jag för trött för att skriva om resan till Spanien igår. Det blir det sista ikväll. Alla som bloggar vet att det är ett jävla jobb att ladda upp bilderna. Speciellt om bilderna är stora eller redigerade, då är det ett evigt väntande. Nu ska vi se, jag skymtar några goa muffinsar i ugnen som börjar bli lite gött bruna. Dags att gå!

 

Ciao, see you guys on friday! :)





Tredje dagen; Underbara Altea!

Idag åkte vi till Altea, en stad en bit från Alicante. Mammas kollega tipsade om ett underbart vattenfall och kalla källor som man kan bada i.

Men först stannade vi till vid en hemskt go strand i den mysiga delen utav Altea. Jag gillade Altea, verkligen. Det var stenstrand istället för sandstrand, vilket jag älskar! Tre goa norrmän låg och stekte på varsin stol också, mmm. Därefter åt vi den godaste lunchen på hela veckan. Det var den enklaste och billigaste lunchen, men såå fint ställe. Och det väger faktiskt upp! Om det är fint ställe och en spanjor sitter och röker en cigarett med en sliten hatt på huvudet och en tidning framför sig, så är det Spanien och det gillar Julia.

Sedan traskade vi upp för bergen upp till det enorma vattenfallet. Gissa om det var varmt, asfalten hettade och skuggan gömde sig. Men det var det värt! Jag har aldrig sett något så vackert. Det var som på film, som i ett paradis. Men ni kan inte föreställa er hur kallt det var i vattnet! Det var som att stå under en kran som runnit på iskallt vatten en lång stund, uuuuuhi. Men efter den backen var det bara att slänga sig i det kalla vattnet. Det bästa var att stå under vattenfallet! WOW.


Playa de Altea


Kolla! Los langostinos (räkorna) kramas, hihi.



Sjukt god glass..


..men onödigt lång strut!










Haha, hola!










Andra dagen; Vamos a la playa!

Efter en dag med slapp vid poolen, ville vi alla smaka på havet och känna på stranden. Det fanns många att välja på, men idag fick det bli en strand en bit ifrån vårt hotell. Jag var lika nöjd då, poolen kunde inte mäta sig med sandstranden! Visst är det skönt att känna när solen värmer och när huden stramar åt på grund utav saltvattnet?

Stranden fick 3 utav 5.
Där vi hade lagt oss var det många som solade topp-less. Inget fel på det, jag blev mest grovt avundsjuk och var sugen på att ta av överdelen jag med. Men då det vankades strandpromenad med pappa, Jonathan och Hanna var det inte lika kul. När vi gick några meter åt höger, började vi märka att alla låg sprittnakna, män också. Det kanske inte låter så farligt, men jo, tro mig, det var det. Tjocka, svettiga män med en djungel på bröstet låg och solade med snoppen rakt i vädret, lät benen falla åt varsitt håll. Mmmmm, mums. Där låg medelgamla par helt nakna, stretchade eller gjorde något annat skumt. Jag må vara en turist, men allvarligt talat, hur mysigt är det att gå där och man försöker njuta utav havet och när man ska ta sig en go titt upp mot stranden ser man rakt in i en kvinna. Eeeeh? Inte så nice, nej. Tack för besöket, vi drar.





En mycket glad Julia har anlänt till stranden, även om det inte ser ut så.




Grön flagg, trots goa härliga strömmar och vågor ute på havet.



Nu är jag nöjd, tillbaka till hotellet tack.



Vi åt en alldeles för dyr middag i Alicante. Måste säga att spanjorer är brutalt dåliga på att prata engelska. Extremt dåliga! Det slutade med att vi hade beställt en stor paella, tapas och ja, vad mer? Minns inte, men oj vad mycket mat. Efter maten insisterade personalen att halva familjen måste testa deras likör. Ja ja, herregud. Jisses vad vi beställde och oj oj oj vad fel det mesta blev. Vid ett tillfälle kallade dom in en tolk, haha tillåt mig skratta. För att reparera alla fel, försökte pappa kallprata om vad som sändes på TVn. Det var EM från Barcelona. Det borde en spanjor veta om, att det är EM i Barcelona. Det slutade med att killen gick fram och höjde volymen på TVn, haha! Vi nickade och log, betalade och gick efter två eller tre långa timmar. Problemos, aah si!


Jag sprang in på den här underbara butiken och köpte en ring. Var det för att ringen var fin eller för att jag ville ha en påse med "Chocolat New York"? Hmm..




Wow, titta!

Första dagen; Se sig omkring

Jag älskar känslan av att landa i ett nytt, främmande land! Speciellt när man möts utav fuktig, varm luft. Att gå där och rulla sin rullväska fram och kikar sig nyfiket omkring. Redan vid flygplatsen fanns det mycket att se.

Eftersom det var så varmt att man knappt orkade lyfta på fötterna, kastade vi snabbt oss in i vår hyrbil och begav oss mot hotellet för att ta ett dopp i poolen. Att hitta vägen till hotellet var dock svår, som förväntat. Efter ett tag skymtade vi ett hotell som såg ut som det vi hade bokat, HURRA!

EFter doppet var det bara att börja utforska, både hotellet och landet. På kvällen åt vi ute på stan, mycket mysigt.

En sak var säker, här trivdes jag! Inte visste jag att Spanien var så mysigt.









Hemma bra, men Spanien bäst!

HOME SWEET HOME!

Nu är jag hemkommen från Spanien, trött som aldrig förr eftersom jag gick och la mig vid ett på natten, men väcktes igen klockan tre. Vilken underbar resa jag har haft med min goa familj. Som sagt så bodde vi på ett Hotell i Alicante som heter Hills, jättefint och helt perfekt! Nära till havet och stan, pool precis utanför lägenheten, lovely! Det har varit stek-hett hela veckan, brännan hade nått toppen utav brunhet, så bra var det! Är super super glad över att mamma spontanbokade den här resan. Nästa år åker jag själv med mina härliga kompisar!

Kameran är full med bilder från både Torrevieja och Alicante. Mucho gusto!
Nu längtar jag galet mycket till fredag då vi ska fira av mig och Joanna! Dags att skaka den brunbrända kroppen lite, haha.

Kommer skriva mer ikväll, tror jag. Visa vad jag har köpt och lite sådant. Men nu ska jag kasta mig på cykeln och besöka Joanna en stund! PUSS




RSS 2.0